Dagtrips - auto / moto rally's

Wil je graag met je vereniging of club verblijven in een authentiek kasteel?

We hebben een aantal zeer knappe routes uitgestippeld zodat je in groep de streek kan verkennen. We kiezen voor rustige wegen, weidse landschappen, authentieke dorpjes, en lekkere restaurantjes. Natuurlijk mag het 'spel-element' niet ontbreken om de routes spannend te maken. Ook daar hebben we aan gedacht :-).

Hieronder kan je jouw ideale route terugvinden.

Het ommuurde domein garandeert een veilige overnachting van uw waardevolle auto / motor.

Wens je meer informatie over een bepaalde route of wil je graag enkele routes combineren?
Contacteer ons dan of vul onderaan iedere route het formulier in voor meer informatie.

Route 1

ABDIJ VAN FONTENAY - ALESIA - FLAVIGNY SUR OZERAIN - SEMUR-EN-AUXOIS - MOLESMES

Route 2

CREMANT DE BOURGOGNE - CHATILLON SUR SEINE - VIX

Route 3

ESSOYES - BAR SUR AUBE - BAYEL - COLOMBEY-LES-DEUX-EGLISES - CUNFIN - MUSSY

Route 4

DE 2 KANTEN VAN DE SEINE : MUSSY - LES RICEYS - BALNOT - ESSOYES

Route 5

CHAOURCE - PONTIGNY - CHABLIS - TONNERRE - LES RICEYS

Route 6

STRANDVAKANTIE - WATERSPORT - LAC D'ORIENT - MESNIL - DIENVILLE

ABDIJ VAN FONTENAY - ALESIA - FLAVIGNY SUR OZERAIN - SEMUR-EN-AUXOIS - MOLESMES

161km

9u - 18u30

Reizen in de tijd met uw ijzeren paard!

Na 15 minuutjes richting het zuiden, is een eerste schat verstopt vlak bij Chatillon sur Seine. Welke unieke vondst is hier te zien?
Rijden we verder richting Montbard, vinden we de Abdij van Fontenay, opgericht in 1098. Bezoek de prachting tuinen. De rust komt je tegemoet. Vlak bij de bron vind je een nagel. Maar deze nagel is veel te klein??
Je kan een picknick meebrengen en hier nuttigen met de ruisende rivier op de achtergrond. Zaaalig.
In Alesia verloren de Gallische stammen definitief hun vrijheid aan de Romeinse veldheer Julius Caesar. De oude forten en verdedigingswallen zijn nog steeds te zien.
Herneem de route richting Flavigny sur Ozerain. Gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk! We laten u de kleine straatjes en het patrimonium ontdekken. Al wandelend ontdek je een 'zoethoudertje' dat al eeuwen de smaakpapillen beroert in Frankijk en ver daarbuiten?!
Na het proeven van de wereldvermaarde anijssnoepjes (we kunnen het lokale fabriekje bezoeken als u dat wenst) en een lekkere maaltijd vertrekken we terug richting huiswaarts.
Onze eerste korte halte wordt Semur-en-Auxois.
Deze zeer imposante middeleeuwse stad, met volledige stadsomwallingen is gebouwd op een roze graniet rots en omcirkeld door de rivier Armaçon.
Na het passeren van kleine pittoreske dorpjes, passeren we de abdij van Molesme, gesticht in 1075. Hier woonden verscheidene heiligen en verbleven enkele Franse Koningen. Neem een pauze en geniet van de rust die deze plaats uitstraalt.
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

CREMANT DE BOURGOGNE - CHATILLON SUR SEINE - VIX

45km

10u30 - 17u

Gezellig kort bij huis genieten!

Nog vooraleer je Châtillon sur Seine bereikt, draai je links af richting Massingy. Daar vind je het Domaine Brigand. Vader en zoon produceren hier hun wijnen en 'Crémant de Bourgogne'. Je kan hier uren gezellig vertoeven in de de tuinen, bottelarij, museum,...
* Op aanvraag kunnen we een picknick in de tuin en een proeverij regelen voor jou.
Welke rode druivensoort wordt hier gebruikt?

Hoeveel kg druiven heb je nodig voor 1 fles Crémant ?

Na het bezoek kan je ofwel lunchen op het domein, of verder rijden naar Chatillion sur Seine.
Een tijdreis naar de Kelten is mogelijk in het Musée du Pays Châtillonnais. We laten u de verscheidene tentoonstelling ontdekken.
In deze vaas zou je bloemen kunnen zetten, maar ze is veeel te groot daarvoor. Waarvoor diende deze vaas dan wel?
Een beetje verder kan je een fantastische wandeling maken in het centrum van Chatillion sur Seine. Maar plots bevind u zich in een prachtig natuurlijk kader. Wat is dit eigenlijk?
Wat is een Douix?
Wat zegt de legende?
Op de terugweg kan je nog langs de 'Mont Lassois', vlak bij Vix, gaan. Je hebt er een fantastisch uitzicht over de streek. Aan de voet van deze heuvel vind je een zeer mooi object uit een ver verleden.
Op de omringende velden vind je een speciaal runder-ras. Welk ras is dit?

Terug op het kasteel aangekomen heb je minstens 1 glas Crémant verdiend. Niet?
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

ESSOYES - BAR SUR AUBE - BAYEL - COLOMBEY-LES-DEUX-EGLISES - CUNFIN - MUSSY

124km

10u00 - 18u30

Ontdek het prachtige oosten met een quiz!

Neem de richting Essoyes, via Neuville sur Seine. Hoog op de heuvel zie je persoon die de wijngaarden rond Neuville beschermd. Wie is die man?
Tussen de wijngaarden en in de wouden woont een soort van hert. Hetwelke?
Aangekomen in Essoyes, woonplaats van welke beroemde schilder?, steek je een rivier over. Welke rivier ben je net overgestoken? Neem de weg richting Bar Sur Aube via Champignol Lez Mondeville. Zoek de 3 merkwaardige monumenten uit de XIII eeuw Op één van de 3 vind je nog inscripties uit een ver verleden. Wat zegt de tekst?
Aangekomen in Bar Sur Aube, is het tijd om even te pauzeren. Reeds in de Romeinse tijd was deze stad een handelspost. In de middeleeuwen had deze stad een belangrijke positie in de handel tussen Vlaanderen en Italië. Pittoresque steegjes, de kerken, benagelde deuren,...
Wat was het stadhuis vroeger? Wat wordt er NIET meer gewogen in deze straat?
Hoe heet de kapel van de Tempeliers?
En nu richting Bayel. Wat vind je hier? Je kan het niet missen! ESedert wanneer is de productie van deze prachtige voorwerpen gestart? Een bezoek aan het museum mag niet niet missen. Welke 3 grondstoffen heb je nodig om deze prachtige voorwerpen te produceren?
Welke Franse prominente figuur uit de 20ste eeuw is geboren en leefde in dit kleine dorpje Colombey-les-deux-Eglises?
EN dan verder naar Cunfin. Een piepkleind dorpje met een zeer rijke geschiedenis! Wat betekent de naam van deze Romeinse weg « Voie de Bar » ? Wie is deze Madonne?
Via Autricourt en Grancey Sur Ource rijden we huiswaarts. Je ziet spectaculaire vergezichten vooraleer je toekomt aan het Museum van Mussy Sur Seine. Je kan informatie vragen aan het l’Office du Tourisme (bij Valérie).
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

DE 2 KANTEN VAN DE SEINE : MUSSY - LES RICEYS - BALNOT - ESSOYES

65km

10u30 - 17u00

Met een Quiz op route!

Vanuit Mussy rij je naar Les Riceys, een dorp bestaande uit 3 dorpen. Onderweg heb je fantastische vergezichten. Hoeveel 'Appellations' heb je in dit Champagne dorpje? En hoeveel wijnbouwers?
Hoe heet het riviertje dat je oversteekt? En waar ontspringt het? In Balnot, moet je eigenlijk het Champagne Domain Gremillet bezoeken met zijn 'Clos Rocher'.
* Op aanvraag kunnen we een lunch en een proeverij organiseren.
Je hebt vanaf het terras een fantastisch zicht op de wijngaarden en bossen terwijl je super Champagne proeft!
Hoeveel boomsoorten vind je trouwens terug in het arboretum van Clos Rocher ?
Het zal reeds 14h30 zijn wanneer je uw lunch in Riceys of Balnot genuttigd hebt! Op naar het dorp van de beroemde schilder van Essoyes. Aan de andere kant van de Seine. Bezoek het museum, zijn woonhuis, dat van zijn zoon en kleinzoon,... Neem de tijd voor een wandeling in dit pittoreske dorpje doorsneden met weer een andere rivier. We kunnen ook hier een proeverij en diner organiseren als je dat wenst.

Trouwens, hoe heet de 'nanny' van deze beroemde schilder?
Op de terugweg naar Mussy Sur Seine, doorheen het woud, vind je een groot monument. Ter glorie van wie werd dit monument opgericht?
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

CHAOURCE - PONTIGNY - CHABLIS - TONNERRE - LES RICEYS

162km

9u00 - 19u00

Ontdek de streek van de Chablis wijnen!

Onze eerste stop van de dag wordt de kaasmakerij van Chaource. Proef en oordeel zelf over hun smaak. Hmmm lekker. Sla al een voorraad in voor een lekker ontbijt in het kasteel.
Onze volgende halte wordt de abdij van Pontigny, gesticht in 1114. Een gids kan je door deze indrukwekkende vroeg middeleeuwse kathedraal loodsen. Thomas Becket woonde een paar jaar in deze abdij.

Na een beetje geschiedenis opgesnoven te hebben, begeven we ons naar Domaine Angst in hetzelfde dorp om de Chablis wijnen te proeven.
Dan is het al tijd om naar Chablis te rijden voor een lekkere lunch. In dit pittoreske dorp zijn er talloze restaurantjes. Zorg goed voor de inwendige mens en geniet van de het centrum van de fantastische Chablis Grand Cru wijnen!
Op de terugweg is een halte in het centrum van Tonnerre nog de moeite waard. Dit 2000 jaar oud stadje verborg de kunstschatten uit Parijs tijdens de 2de wereldoorlog. Bezoek eventueel de bibliotheek, het hospitaal, of geniet van een lekker fris drankje.

Rij verder richting Les Riceys, om een korte stop te maken en daarna richting Mussy-sur-Seine te rijden en te genieten van het zwembad.
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

STRANDVAKANTIE - WATERSPORT - LAC D'ORIENT - MESNIL - DIENVILLE

39km

10h00 - 19h00

Zin in een dagje strandvakantie? Of in zeilen of jetski? Of wil je fietsen?

Het Lac D'Orient is 23km2 groot. en bestaat uit 3 delen.

Zin in beachvolley op een wit zandstrand? Wil je kayakken, zeilen, windsurfen, ga dan naar Mesnil-Saint-Père.

BBQ's zijn er overal beschikbaar :-)
Wil je jetskiën of met een motorboot racen? Zin in een superfijne loungebar aan het fantastisch meer Lac D'Orient, ga dan naar Dienville.
Zin om te fietsen op de meer dan 100 km fietswegen langs het meer en doorheen de bossen? Ga naar de Camping Lac D'Orient te Mesnil-Saint-Père.

Je kan op deze camping fietsen huren.
Wens je nog meer informatie over deze route?
Vul dan je emailadres in en we contacteren je zo snel mogelijk!

Contact