Omgeving

Het Park


Het 15 hectare grote park ligt rond het kasteel. In de zomer kan je er lekker pick-nicken, spelletjes spelen, boeken lezen en zonnen. In de winter kan je er veel sneeuwpret beleven. Het park wordt uitstekend onderhouden en is voorzien van heel wat mooie natuur-elementen.

Door zijn oppervlakte heb je hier heel wat mogelijkheden. Sporten bijvoorbeeld; elke ochtend kan je hier joggen; een klein rondje is toch al snel 400 meter. Voor de geoefende lopers zijn er de wandelwegen in het bos achter het kasteel. Onderschat deze wandelwegen niet want de berghelling is erg steil. Voor de marathonlopers is er het woud van Essoyes waarin je kilometers doorheen de bossen en wijngaarden in alle rust kan lopen. Fietsen kan natuurlijk ook. Op het centrale gazon voor het kasteel kan je ook voetballen, golfslagen oefenen,..

Gezellig ontbijten of van een glas Champagne genieten, is zaaalig. De gigantische 4-eeuwen oude kastanjeboom in het midden van het gazon is hiervoor een uitstekende plek. Uiteraard is er tuinmeubilair en zijn er ligzetels,... voorzien.

Wanneer je door het park wandelt, bemerk je dat er heel veel verrassende hoekjes zijn. Zoek misschien eens naar naar de toegang van het 'zwijnenhol', of naar de Maria-grot of de kelder waarin soms vleermuizen overnachten. Heb je het bijna verdwenen tennisveld gevonden? Of de drooggelegde vijver die vroeger gevoed werd door de Seine?

Champagnehuizen


Het is natuurlijk onmogelijk om alle Champagnehuizen te bespreken in onze regio. In totaal heb je meer dan 7.500 hectaren wijngaarden rondom je (ongeveer één derde van het Champagne-areaal), bewerkt door meer dan 1.500 druiventelers. Een essentieel verschil tussen de Champagne uit Reims en deze uit de Côte des Bar is dat die uit Reims wat zuurder is, en deze uit de Côte des Bar wat zachter en zoeter. Alle grote commerciële huizen uit Reims voegen druiven uit de Côte des Bar toe om tot een goede blend te komen.

Door onze zeer lange ervaring te gebruiken en goed te luisteren naar onze gasten hebben we besloten om onze nieuwe gasten uit te nodigen bij de beste Champagneboeren uit de Côte des Bar.

Meer informatie hierover kan je vinden op onze Champagne Arrangementen pagina.

Bekijk Meer

Activiteiten


Het Kasteel is ideaal gelegen voor verschillende activiteiten en sporten te beoefenen in de omgeving.
Hieronder een greep uit de vele activiteiten.

De uitgestrekte wouden, landerijen en wijngaarden -in een adembenemend landschap- zorgen achter elke bocht voor een nieuwe verrassing en een nieuw vergezicht. Je kan kiezen voor relatief vlakke routes – langs de rivieren – of voor sportieve klimmetjes van enkele kilometers per helling op de steile heuvels. Er is zeer weinig verkeer op de straat waardoor je erg veilig kan fietsen.

Fietsen beschikbaar
Voor verantwoord fietsplezier kan je kan natuurlijk best je eigen fiets meebrengen. Er zijn echter ook enkele fietsen beschikbaar voor de kinderen. Deze kunnen gebruikt worden om op het kasteeldomein rond te crossen. Ook voor de volwassenen zijn 2 mountainbikes beschikbaar. Deze mountainbikes kunnen gebruikt worden in de bergen rond het kasteel. Wees echter steeds voorzichtig.

Op een half uur rijden ligt Mesnil-St-Père aan het Lac d’Orient. Een fantastisch meer (+/- 21km2), met een groot fijn zandstrand. Je kan er zwemmen, zeilen, waterfietsen, windsurfen,… maar ook BBQ’en en in alle rust zonnebaden of een boek lezen. Hier heb je alle voordelen van een strandvakantie en het is er zeer rustig. Een echte aanrader. Het is mogelijk om hier lessen te volgen in kayak, zeilen,…

Even verder ligt Dienville (capitainerie: tel. +33/325.92.27.69). In het meer van Dienville kan je alle gemotoriseerde watersporten beoefenen; jetski, waterski, raceboten,…

Tussen beide meren in vind je een derde meer waar je enkel kan/mag vissen.

In Chappes sur Seine (op 20 minuten van het kasteel) kan je de Seine afvaren per kayak. Catherine baat deze piste uit en geeft ook lessen en stages. Je kan haar bereiken op het nummer +33/674475654

De Seine, aan de overkant van de muur van het kasteeldomein, zit vol forel. De Laigne en Ource liggen op enkele kilometers oostwaarts en westwaarts van het kasteel. Er zijn verscheidene visvijvers binnen een straal van 20 km. En natuurlijk het meer van Auzon op een half uur rijden. Meer dan genoeg mogelijkheden dus. Vliegvissen wordt hier vaak beoefend. Een visvergunning kan je kopen in de krantenwinkel van Mussy-sur-Seine.

In een straal van 30 kilometer vindt je 3 uitstekende golf-clubs.

Het ‘Château de la Cordelière‘ bezit 18 holes, is 5896 meter lang, par 72.

Het ‘Golf de L’Ermitage‘ is recent aangelegd, bezit 18 holes, is 6387 meter lang en is eveneens par 72.

Je hebt ook nog ‘Golf Arc-en-Barrois, 9 holes par 36 en 3075 meter lang.

In Dolancourt, op 45 minuten van Mussy-sur-Seine, ligt het topattractiepark Nigloland. Het bevat 35 attracties, op een domein van 40 hectare, voor het ganse gezin. Het is er bijzonder proper, echt pret en plezier voor de volwassenen en voor de kinderen. Niet voor niets al enkele malen verkozen tot ‘Beste Attractiepark van Frankrijk’. Niet slecht als je in concurrentie staat met Euro-Disney!

Meer info op de website van Nigloland .

De mogelijkheden aan wandelwegen zijn eindeloos. Heel wat wandelroutes vertrekken aan het kasteel. We hebben een aantal wandelkaarten voor u beschikbaar in het kasteel. Aan de kerk van Mussy-sur-Seine bevindt zich de toeristische dienst waar u nog veel meer wandelkaarten kan vinden. Er zijn natuurlijk zeer veel bezienswaardigheden (historisch, cultureel en natuurkundig) te ontdekken op uw tochten. Bijzonder aan te raden.

Als je van cultuur houdt zal uw vakantie veel te kort zijn. Vanaf de Keltische tijd tot de hedendaagse tijd zijn er historische monumenten overal in het landschap zichtbaar. Maar ook wat betreft theater, muziek en dans zit je goed. In Châtillion-sur-Seine is er een theater, maar vooral Troyes (150.000 inwoners) kent een zeer dynamische cultuur-kalender. Er zijn talloze events die door de toeristische dienst van de stad georganiseerd worden. Zowel in de winter, als vooral in de zomer. Genieten en ontdekken dus!

Contact